Voleybol sahası yapımı, günümüz koşullarında voleybol sahası yapımına gelindiğinde firmamız sizlere tamamen profesyonel bir hizmet sunar. Voleybol sahası yapımında ilk olarak sahanın kurulacağı toprağın durumu iyi olmalıdır. Burada döşemenin önemi ortaya çıkıyor. Voleybolun oynandığı zemin, zeminin rengi ve malzemesi oldukça önem taşır. Ekonomik olması, kullanışlı olması, su geçirmez olması ve voleybol oynamak için elverişli olması gerekir. Firmamız ile iletişime geçip ekonomik ve kullanışlı voleybol sahası için hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.
Voleybol Sahası Zemin Kaplama
Bir voleybol sahasının zeminini kaplamak için çeşitli yöntemler ve ürünler vardır. Örneğin zemine yapay çim veya poliüretan uygulanması yapmak hızlı ve kolay bir işlemdir. Bir voleybol sahası inşa ederken her zaman profesyonel bir zemin kaplama ekibi gereklidir. Bir voleybol sahası kaplama malzemesini seçerken dikkatli olunmalıdır ve su geçirmezlik gibi özellikleri değerlendirilmelidir. Öncelikle asfaltı zemine işlem yapılacaksa, asfaltın hazır olması için yaklaşık 3 hafta beklemeniz gerekiyor. Ancak bir dönüm voleybol sahası zemin kaplaması, üst kaplama tabakasına bağlı olarak üç farklı şekilde uygulanabilir. Profesyonel voleybol sahası için firmamızdan hizmet alabilirsiniz.
Voleybol Sahası Çeşitleri
Açık voleybol sahası üstü açık, zemini ise su geçirmez ancak esnek, dayanıklı, kaymaz, güneşe ve çeşitli hava koşullarına dayanıklıdır. Poliüretan zeminler voleybol döşeme beton zeminler için kullanılan bir döşeme malzemesidir ancak akrilik zeminler gibi mükemmel aşınma direnci, aşınma direnci ve çatlama direncine sahiptir. Aynı zamanda sağlığa zararlı hiçbir madde içermediği için oldukça sağlıklı bir zemin kaplama malzemesidir. En kaliteli voleybol sahası yüzey kaplamalarını firmamızda bulabilirsiniz.
Kapalı voleybol sahası üzeri bir branda ya da çelik bir yapı ile kapatılan sahalardır. Kapalı voleybol sahalarında yaygın olarak PVC ve PU zeminler kullanılır. Top sektirme özelliğine sahip bu zeminler, profesyonel voleybolcular için oldukça pratik bir voleybol sahasıdır. Tüm bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, bir voleybol sahası inşa etmek göz korkutucu bir görev olabilir. Bu konuda işi uzmanlara bırakmanızı öneririz. Firmamız tarafından uygun fiyat seçenekleri ile hızlı ve kaliteli hizmet alabilirsiniz.
Voleybol Sahası Altyapısı
Saha oluşturulduğu alanda uygulama işi tamamlandıktan sonra zemin sıfır koda kadar tesviye edilir ve vibrasyonlu merdane ile sıkıştırılır. Kazı, sınırın zemin yüzeyinin yaklaşık 20 cm altındaki sıkıştırılmış zeminde gerçekleştirilir. Hafriyat alanına 25 cm genişliğinde ve 40 cm yüksekliğinde çift taraflı ahşap kalıp sabitlenir. Kalıbın üzerine 12 mm çapında iki adet takviye çubuğu yerleştirilir ve 8 mm çapında iki adet takviye çubuğu 30 cm aralıklarla birleştirilir. Etriye takıldıktan sonra ankraj boruları, emniyet çubuğunun geldiği noktada 3m aralıklarla (Ø89 x 3mm) donatıya sabitlenir. Alternatif olarak kiriş betonu tamamlandıktan sonra panel çelik dübel sistemi ile kiriş betona sabitlenir. Çevredeki kalıba C20 dozunda hazır beton dökülerek çevre kirişleri oluşturulur.
Beton kirişlerle çevrili bir alana yaklaşık 57 cm yüksekliğinde kırma taş koyarak zemini düzleştirin. C20 yüksekliğinde, hasır çelikle güçlendirilmiş prekast beton yaklaşık %0.5’lik bir eğimle (projeye bağlı olarak) yassılaştırılmış kırma taş içine dökülür. Dökülen beton sabitlendikten sonra kuruması için 15 gün beklenir. Döşeme beton ise mala ile düzeltilmelidir. Beton zeminin sertleşme süresinin sonunda 5 cm yüksekliğinde null (tip 05) asfalt serilir ve rulo ile sıkıştırılır. Alt yapı işlemleri için firmamıza güvenebilirsiniz. Uzun yılların vermiş olduğu tecrübe ile en kaliteli voleybol sahaları üretmekteyiz.
Alt yapı tamamlandıktan sonra beton hat üzerine yerleştirilmiş bir boruya kaynak yaparak 76 x 3 mm çapında ve 4 m yüksekliğinde dikey olarak boru döşenir. Borulardan üç sıra (üst, orta, alt) payandaya yatay olarak kaynak yapılır. Panelin uzun ve kısa kenarlarına 60 x 2,5 mm çapındaki borular diyagonal kaynak ile birleştirilir. Aydınlatma için sahanın uzun kenarlarında 4 adet 5m yüksekliğinde (projeye göre) tüpler kullanılarak projektör direkleri oluşturulur. Menteşeli kapılar, inşaata uygun görülen yerlerde 60 x 2,5 mm çapında borulardan yapılmıştır. Tüm demir ürün iki kat özel metal pas boyası ile boyanarak yapı tamamlanır. Daha detaylı bilgi için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.
Voleybol Sahası Aydınlatması
Voleybol sahası için üretilen lamba direkleri, 400W’lık ateşleyici metal halinde lambalar ve TSE standartlarına uygun teraziler ile donatılmıştır. Aydınlatma için kullanılan ana tel yapıya bağlı ve tek merkezden şalter panosunun bulunduğu yere indirilmiş TSE belgeli kauçuk izoleli kablodur. Her saha lambası direğinin ortasında, bağlantılar için 10×10 kutu bağlantı kutusu bulunur. 3×2.5 TTR kablo ile ışıktan çıkış yapılır ve buat ana hattına bağlanır. Tamamlanan inşaatta IP 65 sınıfı panolar (su geçirmez ve toz geçirmez) uygun yerlere yerleştirilecektir. Bir adet 10A pako anahtarı, hattı açıp kapatmak için bir grup kaçak rölesi ve projektörü açıp kapatmak için sigortalı bir pano içerisinde yer almaktadır. Işıkların ikili veya üçlü gruplar halinde yanması için gerekli bağlantılar yapılır. Son olarak bakır raylardan devre kartına bir topraklama tesisi döşenir, projektör kontrol edilerek firmamız tarafından işverene teslim edilir.
Yüksek kaliteli ve uygun maliyetli voleybol sahası yapımı için firmamız ile +90 (212) 678 13 13 telefon numarasından iletişime geçerek hızlı ve anahtar teslim şekilde hizmet alabilirsiniz.