Halı sahalar her geçen gün yaygınlaşmasını sürdürmeye devam etmektedir. Halı saha yapımı uzmanlık gerektirdiği için yapımının her firmanın eline bırakılmaması önemli bir konudur. Halı sahaların zeminleri ve çevirme sistemi iyi olmalı ki sporcular tercih edebilirsiniz. Halı sahanın alt yapı çalışmaları yapıldıktan sonra, taban kısmına suni çim döşenmektedir.
Kullanılan suni çimler kaliteli ve uzun ömürlü olmalıdır ki yatırımcı koyduğu sermayeyi kısa zamanda amorti edebilsin. Zemin sistemleri çok ucuz olmadıkları için, kaliteli ve dayanıklı olmalıdırlar. Böylelikle halı saha kiralayan kişilere kâr edebilirler. Halı sahalar özellikle hafta sonları ve akşam iş çıkış saatlerinde çok fazla kullanılmaktadır. İşten, okuldan çıkan kişiler, eğlenmek ve stres atmak için halı sahaları doldururlar.
Halı sahayı çevreleyen çit sistemi, yağmurdan dolayı paslanmamalıdır. Galvanizli tellerin kaplanması sonucu bu çitler meydana gelmektedir. Genelde halı sahaların zeminleri ve telleri yeşil olmaktadır. Stadyumlarda genelde doğal çim kullanıldığı için, yapılan suni çimler ve tel örgüler yeşil renk olarak üretilmektedir.
Halı sahanın çevresinin çit sistemiyle kapanması söz konusu olduğunda, sahanın tüm alt yapı çalışmalarının ve drenaj sistemlerinin tamamlanarak, sahanın suni çimlerinin bitmiş olması gerekmektedir. Halı saha çitlerinin kullanışlı olabilmesi için, paslanmaması ve çabuk deforme olmaması gerekir. Bir çitin kaliteli ve uzun ömürlü olabilmesi için, kaliteli malzemelerden oluşması ve işçiliğinin düzgün bir biçimde yapılmış olması gerekmektedir. Geniş alan çevrelemesi için kullanılacak malzemelerin başında, galvaniz kaplamalı tel ve boru direkler gelmektedir.
Halı saha telini uygulamak için alt yapı çalışmalarının yani hatıl işleminin önceden tamamlanması gerekmektedir. Öncelikle direklerin oturtulması için, 3 metre aralıklarla 50×30 hatıl betonların oluşturulması ile başlanmalıdır.3 metre aralıklarla açılan bu çukurların iç kısımlarına, borular kaynatılarak çalışmaya devam edilmelidir. Kaynatılan bu boruların özellikleri nedir diye soracak olursanız… Boruların kalınlığı 2 mm çapı ise 60 mm, bu nedenle darbelere karşı dayanıklıdır. Güneşin UV ışınlarına dayanıklı soğuk havaya karşı mukavemetli olan borular kolaylıkla uygulanabilme özelliğine sahiptirler.
Alanın tamamını çevreleyerek dikilen boruların üst kısmına, 3 yatay boru dönülerek sahanın çevresi kutu şekline getirilmelidir. Kapı kısmının yapılmasıyla beraber sıra da tel örgü uygulaması vardır. Halı saha telleri 3.5 mm kalınlığında 50×50 mm aralıkta olmalıdır bu arada galvaniz tel genelde yeşil renkte kullanılmaktadır. Galvaniz tellerin üst kısımları, PVC malzemeyle kaplanır. Teller hem açık hem kapalı halı sahalarda kullanılabilmektedir. Tel örgüler çekildikten sonra gergi telleriyle sıkılması gerekmektedir.
Sahanın aydınlatılması için projektör kullanılabilmektedir. Projektörler sahanın çevrelerinde ışıklandırma için ayrılan direklere monte edilebilir. Sahanın üstüne file çekilerek topun kaçması engellenmektedir. Halı saha yaptıracaksanız öncesinde yeri bulup projelendirme yapmalısınız. Projelendirmeden sonra halı sahanın yapımına sırasıyla başlayabilirsiniz. Halı saha yaptıracaksanız mutlaka profesyonel, işinin ehli bir firmayla çalışmalısınız.
Halkın huzur ve refahı yerindeyse daha fazla spora yönelirler. Spor tesislerinin ve yapılacak hizmetlerin çokluğu insanların, daha sağlıklı yaşamlarının olacağına işarettir. Belediyeler halı saha, futbol sahası, basketbol sahası, hentbol sahası ve atletizm pistleri yaparak insanları spora yönlendirmelidir. Özellikle halı sahalara ihtiyacı olan çok fazla bölge mevcut, kaliteli suni çim üzerinde oynanan futbol çok daha güzel olmaktadır.